MozBrowser

MozBrowser

voor en door Mozilla-gebruikers
 
Je laatste bezoek was: 30 September 2014, 12:48 Het is momenteel 30 September 2014, 12:48

Alle tijden zijn UTC + 1 uur




 [ 3 berichten ] 
Auteur Bericht
 Titel: Hoe zoekmachine veranderen in locatiebalk?
BerichtGeplaatst: 24 April 2010, 11:49 
Offline

Geregistreerd: 24 April 2010, 11:45
Berichten: 6
Hallo,

Ik heb een probleem.

Ik gebruik vinden.nl als standaard zoekmachine.
Tot voor kort was het zo dat als ik een zoekopdracht in de locatiebalk tikte dan werd er keurig via vinden.nl gezocht. Sinds vandaag is dat opeens veranderd. Als ik nu in de locatiebalk iets intik dan wordt er gezocht via google.

Mijn standaard zoekmachine is nog steeds vinden.nl. Als ik in het zoekvakje iets intikt dan dan wordt wel vinden.nl gebruikt maar in de locatiebalk dus niet meer.

Hoe kan ik dit aanpassen?


Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; nl; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3   
Omhoog
  
 
 Titel: Re: Hoe zoekmachine veranderen in locatiebalk?
BerichtGeplaatst: 24 April 2010, 13:05 
Offline
Beheerder
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 19 September 2003, 5:09
Berichten: 11237
Teesee,

Welkom hier op het forum.

Als je nu eens about:config intikt in de locatiebalk (gevolgd door Enter).
Vervolgens tik je achter Filter: keyword.url in. Dan zie je dat onderin het overzicht met instellingen verkleind wordt totdat enkel de instelling verschijnt die jij zoekt.

Nu kun je met de muis dubbelklikken op die instelling om deze te wijzigen. Ik neem tenminste aan dat daar in jouw geval nu een adres van Google in staat. Deze waarde kun je vervangen door het volgende:
Code:
http://www.vinden.nl/?q=

Als je deze wijziging bevestigt met OK, dan kun je daarna een zoekwoord in je locatiebalk intikken en moet er vanaf dat moment weer via Vinden gezocht worden.

_________________
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over GIMP, Mozilla, OpenOffice.org / LibreOffice, opensource en Ubuntu ]


Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; nl; rv:1.9.2.4) Gecko/20100413 Firefox/3.6.4   
Omhoog
  
 
 Titel: Re: Hoe zoekmachine veranderen in locatiebalk?
BerichtGeplaatst: 24 April 2010, 16:09 
Offline

Geregistreerd: 24 April 2010, 11:45
Berichten: 6
Yesssss!!

Bedankt Martijn, dit werkt perfect zo!

Probleem opgelost :D

Groet,
Theo


Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; nl; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3   
Omhoog
  
 
 [ 3 berichten ] 

Alle tijden zijn UTC + 1 uur


Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
Je mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
Je mag je berichten niet wijzigen in dit forum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit forum
Je mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Ga naar:  
[ Deze site is mede mogelijk gemaakt door Net Ground - Specialist in webhosting en domeinregistratie ]

Dit forum draait op phpBB © 2000-2010 phpBB Group
Template made by DEVPPL - Vertaald door phpBBservice.nl.
logo-ontwerp: WellDotCom