Vergeet-knop in Firefox 33.1

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11229
Lid geworden op: 19 September 2003, 5:09
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:33.0) Gecko/20100101 Firefox/33.0

Vergeet-knop in Firefox 33.1

Berichtdoor nirwana » 13 November 2014, 1:32

Firefox 33.1 voegt onder andere een Vergeten-knop toe. Daarmee kun je Firefox snel en eenvoudig de geschiedenis, cookies, tabbladen, venster, etc van de afgelopen 5 minuten, 2 uur of 24 uur laten "vergeten".

De instructies om deze knop aan een menu of werkbalk van Firefox toe te voegen staan in dit help-artikel. Helaas is de bewuste Vergeten-knop standaard niet terug te vinden in het Aanpassen-venster van een Nederlandstalige Firefox.

Dit komt doordat er in Firefox 33.1 een instelling is gemaakt die een lijst met talen aangeeft waarvoor deze optie is ingeschakeld. Nederlands staat helaas nog niet in die lijst, want de Nederlandse vertaling voor dit onderdeel was niet op tijd beschikbaar. Wel kunnen we daaraan iets aanpassen via about:config.

Daarin kun je filteren op privacy.panicButton.useLocaleList
Als deze waarde niet vetgedrukt is, dubbelklik dan deze instelling om de waarde op false te zetten.
Daarmee schakel je dit taal-filter uit en zorg je ervoor dat je ook in een Nederlandstalige Firefox deze mogelijkheid kunt gebruiken.

Daarna kun je via de Aanpassen-optie van het menu het uiterlijk van Firefox door bijvoorbeeld de Vergeten-knop (die heet nog Forget, zolang die nog niet is vertaald) aan een werkbalk toe te voegen. Klik je op die knop dan valt waarschijnlijk op dat het venster dat getoond wordt in het Engels is. Dat wordt hopelijk voor Firefox 34 opgelost, zodat we dan ook deze optie in het Nederlands kunnen gebruiken.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over GIMP, Mozilla, OpenOffice.org / LibreOffice, opensource en Windows 10 ]

Terug naar “Nieuws & Downloads”