Lightning + SOGo = Groupware in Thunderbird

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11530
Lid geworden op: 5 Maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen

Lightning + SOGo = Groupware in Thunderbird

Berichtdoor adri » 9 December 2007, 22:27

Lightning, de belofte voor de toekomst op agenda-gebied wordt nu in toenemende mate geschikt gemaakt voor <a href="http://nl.wikipedia.org/wiki/Groupware">groupware</a>. Was <a href="ftp://ftp.mozilla.org/pub/calendar/lightning/releases/0.7">Lightning</a> al stevig in ontwikkeling, dankzij de <a href="http://www.inverse.ca/english/contributions/sogo_connector.html">SOGo-Connector</a>-extensie wordt u in staat gesteld agenda's en adresboeken te synchroniseren via bijv. <a href="http://sogo.opengroupware.org/">Scalable OpenGroupware.org</a> (SOGo, een opensource groupware-project), OpenGroupware.org (van OpenOffice.org) of <a href="http://www.citadel.org/">Citadel</a>. Doordat de extensie gebruik maakt van het <a href="http://www.webdav.org/other/faq.html">DAV</a>-protocol kan het al met deze groupware-servers samenwerken.

Een voorbeeldje van hoe e.e.a. in zijn werk gaat kunt u <a href="http://sogo-demo.inverse.ca/">hier online bekijken</a>.

<strong>Bron:</strong>
- <a href="http://ascher.ca/blog/2007/11/28/sogo-thunderbird-inspired-and-thunderbird-compatible-groupware/">David Ascher's weblog</a>
Afbeelding

Terug naar “Nieuws & Downloads”