Map voor profielen

In dit forum kun je ervaringen uitwisselen met Mozilla-producten onder Apple's Mac OS (zoals Firefox, Camino, etc).
Gebruikersavatar
onraad
Berichten: 70
Lid geworden op: 4 April 2006, 14:38
Locatie: amsterdam

Map voor profielen

Berichtdoor onraad » 11 December 2008, 12:51

Na een dodelijk ongeluk met mijn vorige harde schijf ben ik het boeltje aan het restaureren (Mac OS 10.4.11, Thunderbird 2.0.0.17). Nou zit ik weer eens te knoeien met die profielen. Uit welke profielmap haalt TB zijn profielen op ( er staan er verschillende op mijn Mac: in Library in Users/Library/Application Support in Users/Library/)?
Als ik nu mijn profielbeheerder start ziet die helemaal geen profielen en wat mij betreft zijn al die proefielmappen gevuld. Dus???
Onraad

(..en toch hopen we dat B... bij zinnen komt..)

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11531
Lid geworden op: 5 Maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen

Berichtdoor adri » 12 December 2008, 23:23

Ik ben zelf geen Appelaar, dus praat de wiki maar na:

Code: Selecteer alles

Mac OS X    
 ~/Library / Application Support / Programmanaam / xxxxxxxx.Profielnaam
Afbeelding

Gebruikersavatar
onraad
Berichten: 70
Lid geworden op: 4 April 2006, 14:38
Locatie: amsterdam

Profielen

Berichtdoor onraad » 13 December 2008, 1:06

Users/Gebruikersnaam/Thunderbird/Profielen.
Het hele ergerlijke punt is dat in die map ook andere profielen zitten die ik niet zie als je de profielenbeheerder opstart (waarom moet ik trouwens op zo'n achterlijke manier (via een commando in Terminal) op de profielbeheerder uitkomen?).
Onraad



(..en toch hopen we dat B... bij zinnen komt..)

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11531
Lid geworden op: 5 Maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen

Berichtdoor adri » 13 December 2008, 22:54

Wat zijn de namen van die profielen?
Afbeelding

Gebruikersavatar
onraad
Berichten: 70
Lid geworden op: 4 April 2006, 14:38
Locatie: amsterdam

Profielen

Berichtdoor onraad » 13 December 2008, 23:07

Verschillende: een lettercijfercode met achter de . namen als ikke, standaard, nieuw e.d.
Onraad



(..en toch hopen we dat B... bij zinnen komt..)

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11531
Lid geworden op: 5 Maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen

Berichtdoor adri » 14 December 2008, 23:12

Die heb je zo te zien dan wel zelf aangemaakt.
Kijk eens in het bestand (in de dir. thunderbird) profiles.ini en post hier wat daar in staat.
Afbeelding

Gebruikersavatar
onraad
Berichten: 70
Lid geworden op: 4 April 2006, 14:38
Locatie: amsterdam

Berichtdoor onraad » 17 December 2008, 0:10

"[General]
StartWithLastProfile=0

[Profile0]
Name=Ikke
IsRelative=1
Path=Profiles/na247ye6.Ikke
Default=1"

Mijn punt is waarom ik die andere profielen uit die map hier niet zie. Het zou wat mij betreft overigens handig zijn die profielbeheerder gewoon ergens in het menu te zetten en niet alleen bereikbaar te maken via een regeltje in Terminal.

Gr.

Onraad
Onraad



(..en toch hopen we dat B... bij zinnen komt..)

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11531
Lid geworden op: 5 Maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen

Berichtdoor adri » 17 December 2008, 17:06

onraad schreef:"[General]
StartWithLastProfile=0

Verander die 0 eens in 1 en start TB opnieuw op.

Waarom ze niet in de profielbeheerder staan kan wel eens te maken hebben met die crash.
Op Windows kun je inderdaad de TB profielbeheerder opstarten vanuit het menu, op *NIX systemen moet dat via commandline. Ik kan het ook niet helpen. :)
Afbeelding

Gebruikersavatar
onraad
Berichten: 70
Lid geworden op: 4 April 2006, 14:38
Locatie: amsterdam

Berichtdoor onraad » 17 December 2008, 18:48

Al goed. Ik snap dat jij het niet kan helpen (alhoewel, is dit geen open software?), maar ik verbaasde me alleen maar. Ik kan die andere mappen natuurlijk handmatig inbrengen of gebeurt dat als ik die 0 in een 1 verander. Afijn, we blijven prutsen (en halen elders geen rottigheid uit).

Gr
Onraad



(..en toch hopen we dat B... bij zinnen komt..)

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11531
Lid geworden op: 5 Maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen

Berichtdoor adri » 17 December 2008, 22:33

onraad schreef:Al goed. Ik snap dat jij het niet kan helpen (alhoewel, is dit geen open software?), maar ik verbaasde me alleen maar.

Ik ben geen programmeur. ;)
onraad schreef:Ik kan die andere mappen natuurlijk handmatig inbrengen of gebeurt dat als ik die 0 in een 1 verander. Afijn, we blijven prutsen (en halen elders geen rottigheid uit).

Gr

Blijkbaar is er tijdens die crash iets beschadigd.
Ik zou eerst die 0 in een 1 veranderen en kijken of dat enig soelaas biedt.
Heb je TB al eens volledig verwijderd en opnieuw geïnstalleerd?
Afbeelding

Gebruikersavatar
onraad
Berichten: 70
Lid geworden op: 4 April 2006, 14:38
Locatie: amsterdam

Berichtdoor onraad » 18 December 2008, 0:11

Ja, toen ik vorige week het hele boeltje weer moest installeren. En het werkt nu op dat Ikke-profiel.
Onraad



(..en toch hopen we dat B... bij zinnen komt..)

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11531
Lid geworden op: 5 Maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen

Berichtdoor adri » 18 December 2008, 23:57

Het kan natuurlijk ook best zijn dat er op OS-niveau iets beschadigd is.
Kun je met dat "ikke" profiel wel uit de voeten?
Of wil je gegevens uit de andere profielen overzetten?
Afbeelding

Gebruikersavatar
onraad
Berichten: 70
Lid geworden op: 4 April 2006, 14:38
Locatie: amsterdam

Berichtdoor onraad » 19 December 2008, 0:56

Ik kan er prima mee uit de voeten. En ik kan natuurlijk altijd bestanden overhevelen, maar ik heb de vreemde neiging de logica te proberen te begrijpen en dat is me (weer) niet gelukt. Die 0 in een 1 veranderen geeft dat er TB in een nieuw profiel opent. Ik neem aan dat TB bij 0 begint te tellen.
En nou ik je toch spreek: waarom kan ik geen instellingen e.d. van TB invoeren (tenminste ik krijg alleen maar Eudora en Communicator (Netscape?) invoeren? Of kijk ik weer met mijn neus?
Onraad



(..en toch hopen we dat B... bij zinnen komt..)

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11531
Lid geworden op: 5 Maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen

Berichtdoor adri » 19 December 2008, 22:35

Welke instellingen wil je importeren?
Kan wel hoor.
Afbeelding

Gebruikersavatar
onraad
Berichten: 70
Lid geworden op: 4 April 2006, 14:38
Locatie: amsterdam

Berichtdoor onraad » 20 December 2008, 0:38

Ik heb het nou niet meer nodig, dank je, maar ik wilde de TB-instellingen van mijn andere klapboek (PowerBook) overnemen, maar kreeg alleen Eudora en Communicator als mogelijke progs. Heb ze toen maar met de hand ingevoerd.
Onraad



(..en toch hopen we dat B... bij zinnen komt..)


Terug naar “Mozilla-producten voor de Mac”