Gebruikersprofiel TB wordt niet "onthouden"

In dit forum kun je ervaringen uitwisselen met Mozilla-producten onder Apple's Mac OS (zoals Firefox, Camino, etc).
Beun
Berichten: 2
Lid geworden op: 1 November 2008, 20:45

Gebruikersprofiel TB wordt niet "onthouden"

Berichtdoor Beun » 1 November 2008, 21:07

ELKE keer dat ik Thunderbird wil starten, krijg ik zo'n gebruikersprofielenscherm in beeld, en het bestaande profiel wordt NOOIT getoond. Het gebruikersprofielenscherm is leeg.
Ik moet elke keer opnieuw aangeven waar op de harddisk de map staat met mijn profiel...

Kan iemand mij vertellen waarom kennelijk mijn profiel niet kan worden onthouden, waardoor ik elke keer dat gebruikersprofielenscherm in beeld krijg?
Of nog belangrijker... Hoe zorg ik er voor dat 'ie mijn gebruikersprofiel wél gaat onthouden, waardoor ik dat gebruikersprofielenscherm nooit meer hoef te zien, maar dat 'ie gewoon Thunderbird opstart met het juiste profiel?
("Niet vragen bij opstarten" staat aangevinkt, maar omdat 'ie het profiel niet lijkt te kunnen onthouden moet 'ie het wel tonen)

[OSX 10.5.5 op een Intel-Mac, Thunderbird NL 2.0.0.17]

Dank! 8)

common sense
Berichten: 686
Lid geworden op: 2 Augustus 2006, 13:45

Re: Gebruikersprofiel TB wordt niet "onthouden"

Berichtdoor common sense » 3 November 2008, 19:09

Wat misschien helpt is om het default profiel te hernoemen.

Compact (comprimeer) je ook regelmatig je TB trash? Da's ook een aanrader om een overvol profiel te voorkomen.

Beun
Berichten: 2
Lid geworden op: 1 November 2008, 20:45

Berichtdoor Beun » 3 November 2008, 20:52

Over dat compacten van de trash... Het is niet zo dat TB tijden goed heeft gewerkt, en plotseling raar ging doen. Direct na de install is dit begonnen.

Het default profiel hernoemen... Daarvoor moet ik 'm natuurlijk wel kunnen zien in dat gebruikersprofielenscherm, en daar staat 'ie nooit.

Thanks anyway :)

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11531
Lid geworden op: 5 Maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen

Berichtdoor adri » 3 November 2008, 23:47

Er is zo te zien iets fout gegaan tijdens de installatie, want dit is echt niet normaal.
Verwijder TB eens volledig van je systeem, verwijder ook alle profielen en installeer TB opnieuw.
Dan zou het m.i. goed moeten zijn.
Afbeelding


Terug naar “Mozilla-producten voor de Mac”