hoe sorteer ik de horizontale cellen opnieuw?

Iedereen kan hier terecht met vragen over allerhande open source software die niet in de andere fora past.
Gebruikersavatar
jovandeik
Berichten: 169
Lid geworden op: 23 Februari 2007, 14:09
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:10.0.1) Gecko/20100101 Firefox/10.0.1

hoe sorteer ik de horizontale cellen opnieuw?

Berichtdoor jovandeik » 12 Februari 2012, 9:38

hoe sorteer ik de horizontale cellen opnieuw?

ik heb enkele cellen verwijderd waardoor ik bv van cel 60 op eens naar 54 spring en ik zou die graag opnieuw sorteren
Windows 7
AMD E-350
Geheugen 4GB
FF TB Skype

Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11229
Lid geworden op: 19 September 2003, 5:09
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:13.0a1) Gecko/20120212 Firefox/13.0a1

Re: hoe sorteer ik de horizontale cellen opnieuw?

Berichtdoor nirwana » 12 Februari 2012, 19:30

Jo,

Weet je zeker dat dit over Firefox gaat ? Ik zou namelijk niet weten waar je het over hebt.

Als je wilt dat vraag snel beantwoord wordt dan helpt het om de vraag zo duidelijk mogelijk te omschrijven.
Maar misschien ben ik de enige die niet begrijpt waar de vraag over gaat (dat hoop ik dan maar).
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over GIMP, Mozilla, OpenOffice.org / LibreOffice, opensource en Windows 10 ]

Gebruikersavatar
MoZzUser
Berichten: 179
Lid geworden op: 2 September 2005, 11:16
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:9.0.1) Gecko/20100101 Firefox/9.0.1

Re: hoe sorteer ik de horizontale cellen opnieuw?

Berichtdoor MoZzUser » 12 Februari 2012, 20:35

De vraag gaat over MS Excel blijkbaar...
En die vraag is onduidelijk ook, omdat hier vermoedelijk geen 'cellen' maar 'rijen' wordt bedoeld want rijen hebben een nummer en cellen niet.
Om rijen (in een kolom) opnieuw te sorteren moet je het hele gebied waarin deze rijen staan eerst selecteren en dan met de rechtermuistoets 'sorteren' kiezen...

Lees ook: http://office.microsoft.com/nl-nl/excel ... 73947.aspx

Gebruikersavatar
jovandeik
Berichten: 169
Lid geworden op: 23 Februari 2007, 14:09
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:10.0.1) Gecko/20100101 Firefox/10.0.1

Re: hoe sorteer ik de horizontale cellen opnieuw?

Berichtdoor jovandeik » 12 Februari 2012, 23:09

Sorry ik ben even de draad schijnbaar kwijt en het heeft inderdaad niets met FireFox te maken maar met Openoffice.

nog sorry ik ben even de weg kwijt.
Windows 7
AMD E-350
Geheugen 4GB
FF TB Skype

Gebruikersavatar
MoZzUser
Berichten: 179
Lid geworden op: 2 September 2005, 11:16
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:9.0.1) Gecko/20100101 Firefox/9.0.1

Re: hoe sorteer ik de horizontale cellen opnieuw?

Berichtdoor MoZzUser » 12 Februari 2012, 23:20

Tja, openoffice heeft ook een spreadsheetprogramma...
Maar je zit inderdaad op het verkeerde forum met deze vraag.

Gebruikersavatar
Frederik
Moderator
Berichten: 4273
Lid geworden op: 1 Juli 2004, 16:16
Locatie: Vriescheloo
Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:10.0.1) Gecko/20100101 Firefox/10.0.1

Re: hoe sorteer ik de horizontale cellen opnieuw?

Berichtdoor Frederik » 13 Februari 2012, 10:38


Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11229
Lid geworden op: 19 September 2003, 5:09
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:13.0a1) Gecko/20120213 Firefox/13.0a1

Re: hoe sorteer ik de horizontale cellen opnieuw?

Berichtdoor nirwana » 13 Februari 2012, 21:35

Ik wil jouw vraag best hier beantwoorden. Alleen moet ik dan wel weten wat je nu precies vraagt.
Dat is mij namelijk nog altijd niet duidelijk.

Daarom een vriendelijk verzoek om dit nog eens uit te leggen.

Ondertussen verplaats ik het onderwerp naar een ander subforum, zodat het niet meer onder Firefox valt.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over GIMP, Mozilla, OpenOffice.org / LibreOffice, opensource en Windows 10 ]

Gebruikersavatar
jovandeik
Berichten: 169
Lid geworden op: 23 Februari 2007, 14:09
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:10.0.1) Gecko/20100101 Firefox/10.0.1

hoe sorteer ik de rijen/cellen opnieuw?

Berichtdoor jovandeik » 13 Februari 2012, 21:52

ik heb inderdaad hier niet op geantwoord omdat ik in het verkeerde forum zat, maar het probleem is nog steeds
en zal trachten duidelijker te zijn met afbeeldingen

Afbeelding
Afbeelding

hoe sorteer ik de rijen/cellen opnieuw?
ik heb enkele cellen verwijderd waardoor ik bv van cel 64 op eens naar 68 spring en ik zou die graag opnieuw sorteren
Windows 7
AMD E-350
Geheugen 4GB
FF TB Skype

Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11229
Lid geworden op: 19 September 2003, 5:09
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:13.0a1) Gecko/20120213 Firefox/13.0a1

Re: hoe sorteer ik de horizontale cellen opnieuw?

Berichtdoor nirwana » 13 Februari 2012, 22:28

Ik vraag me eerlijk gezegd af of je de cellen wel echt verwijderd hebt. Als je ze namelijk verwijderd zou hebben dan zouden de rijnummers alsnog aansluitend zijn. Als je een sheet hebt met 50 gevulde rijen en je verwijdert daar 20 rijen uit, dan houd je nog 30 rijen over. Maar de nummers van die rijen zijn dan wel aansluitend.

Zo'n gat in de rijnummering als in jouw screenshot kan wel ontstaan als je rijen eruit hebt gefilterd (via het menu Data > Filter). Ik denk dat als je in Calc gaat naar Data > Filter > Filter verwijderen dat je dan weer de rijen die je hebt gefilterd terug krijgt. Kun je dat eens proberen ?
Dan ben ik benieuwd of je dan die rijen terug krijgt. Daarna kun je alsnog de rijen die je eruit wilt hebben echt verwijderen (klik met de rechtermuisknop aan het begin van de rij en kies voor Rijen verwijderen).
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over GIMP, Mozilla, OpenOffice.org / LibreOffice, opensource en Windows 10 ]

Gebruikersavatar
jovandeik
Berichten: 169
Lid geworden op: 23 Februari 2007, 14:09
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:10.0.1) Gecko/20100101 Firefox/10.0.1

Re: hoe sorteer ik de horizontale cellen opnieuw?

Berichtdoor jovandeik » 14 Februari 2012, 15:52

Probleem opgelost door nieuw blad aan te maken en het oude erin te kopiëren en dan alles weer in orde !!

met dank aan iedereen.
Windows 7
AMD E-350
Geheugen 4GB
FF TB Skype


Terug naar “Open source software”