Hoe maak je een nieuw profiel aan in Firefox?

Mozilla Firefox is de webbrowser van Mozilla. Volg in geval van problemen eerst onze standaard diagnose.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11215
Lid geworden op: 19 September 2003, 5:09

Berichtdoor nirwana » 23 Juni 2007, 20:40

Bertus2 schreef:hello ik weet niet of dit te maken heeft met proviel ofzo maar al mijn pc is opgestart verschijnt er een scherm dat mij verteld dat ff niet goed werd afgesloten ik krijg dan de keus sessie herstellen of een nieuwe sessie starten.
Wat is hier nu de bedoeling mee ik sluit altijd af via bestand en klik dan op sluiten.
Misschien heb je hier iets aan:
www.mozbrowser.nl/forum/viewtopic.php?t=8815
www.mozbrowser.nl/forum/viewtopic.php?t=8840
www.mozbrowser.nl/forum/viewtopic.php?t=8651

Als dit alles niet lukt, dan kun je altijd nog via about:config de instelling browser.sessionstore.resume_from_crash op false zetten. Dan zal Firefox je die vraag niet meer stellen als deze denkt dat de vorige keer jouw browser is gecrasht.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over GIMP, Mozilla, OpenOffice.org / LibreOffice, opensource en Windows 10 ]

nant
Berichten: 10
Lid geworden op: 13 Februari 2007, 22:54

Werkt nog steeds niet

Berichtdoor nant » 9 September 2007, 16:14

Ik loop ook nog regelmatig tegen het zelfde probleem op.
Bij extra....... kan ik niet iets uitschakelen betreffende opstarten.
En de toevoeging -p of -pr... word genegeerd.

Ik wil gewoon bij het opstarten dat ie naar mijn eigen startpagina gaat en geen vorige sessies probeert te open.

Het programma moet toch zo stevig in zijn schoenen staan dat als ik de computer afsluit en vergeet mozilla-window af te sluiten deze de volgende keer zonder problemen start.

Deze versie heb ik nu ik gebruik.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; nl; rv:1.8.1.6) Gecko/20070725 Firefox/2.0.0.6

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11530
Lid geworden op: 5 Maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen

Berichtdoor adri » 9 September 2007, 21:01

Kun je je probleem wat duidelijker omschrijven?
Kun je geen profiel aanmaken, of krijg je iedere keer die melding of FF zijn laatste sessie moet herstellen, of wat precies?
Afbeelding

nant
Berichten: 10
Lid geworden op: 13 Februari 2007, 22:54

Berichtdoor nant » 9 September 2007, 21:14

Deze foutmelding krijg in de foutconsole en er gebeurt dus niets.

Fout: Warning: unrecognized command line flag -p
Bronbestand: file:///C:/Program%20Files/Mozilla%20Firefox/components/nsBrowserContentHandler.js
Regel: 723

Het probleem is dat de sessie om herstel vraagt bij opnieuw starten.

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11530
Lid geworden op: 5 Maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen

Berichtdoor adri » 9 September 2007, 21:22

Start --> Uitvoeren --> firefox -profilemanager werkt ook niet?
Zorg wel dat FF volledig afgesloten is, controleer dat ook in Taakbeheer!
Afbeelding

nant
Berichten: 10
Lid geworden op: 13 Februari 2007, 22:54

ik heb de oplossing op een andere plaats gevonden

Berichtdoor nant » 9 September 2007, 21:31

- Type about:config in je adresbalk in en druk op enter.
- Zoek naar de waarde browser.sessionstore.enabled. Dit kan door deze naam te kopiëren naar de filter-regel.
- Als de waarde er nog niet tussen staat, moet je hem toevoegen. Klik daarvoor met de rechtermuisknop ergens in het venster met de waardes en klik op Nieuw -> Boolean. Geef het de naam browser.sessionstore.enabled. De waarde is false.

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11530
Lid geworden op: 5 Maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen

Berichtdoor adri » 9 September 2007, 22:58

Allemaal goed en wel, maar heb je inmiddels dat nieuwe profiel al op kunnen starten? ;)
Afbeelding

nant
Berichten: 10
Lid geworden op: 13 Februari 2007, 22:54

Berichtdoor nant » 10 September 2007, 5:42

ja ook dat is gelukt

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11530
Lid geworden op: 5 Maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen

Berichtdoor adri » 10 September 2007, 20:45

En dan krijg je toch die foutmelding?
Dan kun je denk ik het best FF verwijderen uit Software, daarna de map in Program Files ook verwijderen, Crap Cleaner je pc op laten schonen en op fouten controleren (en herstellen).

Daarna FF opnieuw installeren.
Het lijkt me sterk dat het dan niet in orde zou zijn.

Succes.
Afbeelding

Esty
Berichten: 1
Lid geworden op: 4 Februari 2008, 14:07

Berichtdoor Esty » 4 Februari 2008, 14:09

Ik heb lang lopen zoeken naar antwoorden op dit probleem, bedankt, het werkte!!

(Mezelf speciaal aangemeld om dit te posten.)

Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11215
Lid geworden op: 19 September 2003, 5:09

Berichtdoor nirwana » 4 Februari 2008, 20:49

Esty schreef:(Mezelf speciaal aangemeld om dit te posten.)
Dat wordt altijd gewaardeerd !
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over GIMP, Mozilla, OpenOffice.org / LibreOffice, opensource en Windows 10 ]

Gebruikersavatar
Citroentje
Berichten: 1498
Lid geworden op: 9 Februari 2007, 23:46
Locatie: Enschede

Berichtdoor Citroentje » 13 Augustus 2008, 18:01

Even een korte vraag.

Als je een nieuw profiel hebt aangemaakt, hoe kies je dan tussen die 2 profielen tijdens de opstart van FF?

Ik zie bijvoorbeeld geen 2 verschillende iconen om maar wat te noemen.

Moet je dan altijd eerst naar start, uitvoeren, firefox -p, en dan je gewenste profiel kiezen of kan dit ook anders?

Dorus
Berichten: 2547
Lid geworden op: 9 Oktober 2004, 12:11

Berichtdoor Dorus » 13 Augustus 2008, 20:05

Je kunt "Niet vragen bij opstarten" uitklikken in de profiel manager (ik dacht dat dat standaard uit stond, maar dat kan verandert zijn) Ook kun je een snelkoppeling maken met '-p' er in :)

Ook kun je in die snelkoppeling '-p [profielnaam]' zetten, zonder de [] en met je echte profielnaam. Dan start hij altijd dat profiel op met die snelkoppeling. Als je dat combineert met '-no-remote' kun je zelfs meerdere profielen naast elkaar draaien.
¿ʇı̣ əsnqɐ ʇ,uɐɔ noʎ ɟı̣ əpoɔı̣un sı̣ pooɓ ʇɐɥʍ

Gebruikersavatar
Citroentje
Berichten: 1498
Lid geworden op: 9 Februari 2007, 23:46
Locatie: Enschede

Berichtdoor Citroentje » 13 Augustus 2008, 21:12

Die vink staat standaard aan, zie ik net. Dus dat is duidelijk.

Nou begrijp ik nog 2 dingen niet, ik begrijp wel veel meer niet, maar wat dit betreft :?

Hoe maak je zo'n snelkoppeling met een -p er in en wtf is no-remote :roll:

De al wel een kleuren-tv met remote hebbende...

Dorus
Berichten: 2547
Lid geworden op: 9 Oktober 2004, 12:11

Berichtdoor Dorus » 13 Augustus 2008, 22:30

Eerst maak je/copieer je een snelkoppeling van firefox. Daar klik je rechts op-->eigenschappen-->Snelkoppeling-->Doel:--> Zet bij de tekst die er al staat, en tussen de "" in aan het eind '-p' of '-p -no-remote' zonder de ' (het word dus bijv "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe -p").

-p = profielemanager (je kunt ook -profielemanager gebruiken, spelfouten daar gelaten :P )

-no-remote = firefox als apart proces opstarten, normaal opent hij een nieuw venster vanuit het al draaiende proces als je firefox 2 keer probeert op te starten.
¿ʇı̣ əsnqɐ ʇ,uɐɔ noʎ ɟı̣ əpoɔı̣un sı̣ pooɓ ʇɐɥʍ


Terug naar “Mozilla Firefox”