Hoe maak je een nieuw profiel aan in Firefox?

Mozilla Firefox is de webbrowser van Mozilla. Volg in geval van problemen eerst onze standaard diagnose.
Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11530
Lid geworden op: 5 Maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen

Berichtdoor adri » 10 April 2006, 12:31

Alles over profielen.

Zennekik
Berichten: 4
Lid geworden op: 17 April 2006, 14:20

Berichtdoor Zennekik » 17 April 2006, 14:29

Pff khem dus die eerste stappen gevolg maar ik vind nergens firefox.exe
Ofwel gwn firefox ofwel firefox.exe.moz-backup

Wat moet ik doen ???

Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11215
Lid geworden op: 19 September 2003, 5:09

Berichtdoor nirwana » 17 April 2006, 15:02

Zennekik schreef:Pff khem dus die eerste stappen gevolg maar ik vind nergens firefox.exe
Ofwel gwn firefox ofwel firefox.exe.moz-backup
Ik vermoed dat jouw Windows nog geen bestandsnaam-extensies laat zien (en dat je daarom enkel firefox ziet staan). Ga daarom in Windows Verkenner (Deze Computer) naar het menu Extra > Mapopties. Kies voor het tabblad Weergave en vink daar "Extensies voor bekende bestandstypen verbergen" uit.

Nu moet je wel een Firefox.exe kunnen zien.

Ook kun je op zoek gaan naar een bestand dat het Firefox-icoontje heeft. Het bestand met het icoontje is doorgaans het uitvoerbare bestand. Als je daar met de rechtermuisknop op klikt dan kun je ook een snelkoppeling maken.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over GIMP, Mozilla, OpenOffice.org / LibreOffice, opensource en Windows 10 ]

Zennekik
Berichten: 4
Lid geworden op: 17 April 2006, 14:20

Berichtdoor Zennekik » 17 April 2006, 15:05

nirwana schreef:
Zennekik schreef:Pff khem dus die eerste stappen gevolg maar ik vind nergens firefox.exe
Ofwel gwn firefox ofwel firefox.exe.moz-backup
Ik vermoed dat jouw Windows nog geen bestandsnaam-extensies laat zien (en dat je daarom enkel firefox ziet staan). Ga daarom in Windows Verkenner (Deze Computer) naar het menu Extra > Mapopties. Kies voor het tabblad Weergave en vink daar "Extensies voor bekende bestandstypen verbergen" uit.

Nu moet je wel een Firefox.exe kunnen zien.

Ook kun je op zoek gaan naar een bestand dat het Firefox-icoontje heeft. Het bestand met het icoontje is doorgaans het uitvoerbare bestand. Als je daar met de rechtermuisknop op klikt dan kun je ook een snelkoppeling maken.

Oke bedankt het is gelukt 8)

Zennekik
Berichten: 4
Lid geworden op: 17 April 2006, 14:20

Berichtdoor Zennekik » 17 April 2006, 15:17

05. Verander de regel 'Doel' van "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe"
naar "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" -p en klik op 'OK'


Moet die "-p" der bij of niet ???

Gebruikersavatar
Ronald-Jan
Berichten: 417
Lid geworden op: 24 November 2004, 16:16

Berichtdoor Ronald-Jan » 17 April 2006, 15:30

Moet die "-p" der bij of niet ???

Zeker moet die erbij, anders start je gewoon Firefox op in plaats van de profielmanager ;)
Administrateur Steun Firefox

Zennekik
Berichten: 4
Lid geworden op: 17 April 2006, 14:20

Berichtdoor Zennekik » 17 April 2006, 15:43

Volgende probleem :oops:

07. Klik op 'Create Profile' en volg de instructies


Waar zou ik die knop moeten vinden want die staat niet op firefox

Hoofdpagina is van firefox google en heb gn menu en of actieknoppe enzo

Gebruikersavatar
Ronald-Jan
Berichten: 417
Lid geworden op: 24 November 2004, 16:16

Berichtdoor Ronald-Jan » 17 April 2006, 16:12

Heb je de profile manager kunnen openen dan? Ik heb het vermoeden dat je alleen maar Firefox opstart. Zorg dat Firefox niet in het taakbeheer staat (firefox.exe) en dubbelklik dan op je aangepast snelkoppeling. De profile manager start alleen als Firefox gesloten is.
Administrateur Steun Firefox

Samuël

Berichtdoor Samuël » 9 September 2006, 19:17

Ofwel keek ik erover, maar ik zag het niet staan. Hoe kan MFF in 2 talen geïnstalleerd worden? De talen zijn Iers en Nederlands. Ik probeerde via profielen instellen maar wanneer ik dan Nederlands selecteer, start het Iers op. Ze moeten dus los van elkaar kunnen werken. Mozilla Firefox NL en Mozilla Firefox GA in Program Files biedt ook geen oplossing. Hoe kan ik dit wél oplossen?

Gebruikersavatar
Sipster
Berichten: 1847
Lid geworden op: 24 September 2005, 10:39
Locatie: wageningen

Berichtdoor Sipster » 10 September 2006, 0:48

ik neem aan dat je dus de ierse en nederlandse versie op je computer hebt staan....
heb je beide taalpakketten in één firefox installatie
of heb je 2 firefox installaties, de nederlandse en de ierse ?

in het eerste geval kun je met de extensie Quick Locale Switcher
https://addons.mozilla.org/firefox/1333/
snel schakelen tussen de talen (een herstart van FF blijft wel nodig)

in het tweede geval moet je ze allebeide een eigen profiel geven... en zul je de ene in het iers en de andere in het NL hebben

als je beide firefox installaties tgelijkertijd wilt laten draaien, dan moet je dit topic eens lezen:
http://www.mozbrowser.nl/forum/viewtopi ... =bat#57622
Wees meester en vormgever van jezelf

STOP suffering the web, START surfing it, use FireFox

Dorus
Berichten: 2547
Lid geworden op: 9 Oktober 2004, 12:11

Berichtdoor Dorus » 27 November 2006, 15:41

Ik weet het, ik ben een oude discusie aan het wakker maken, maar dat moet maar even omdat de wiki er naar linkt (Waarom linkt de wiki dan ook naar een forum pagina? Dat werkt als een topic nieuw is, maar na een half jaar niet meer).

De profiel manager opstarten is ZO simpel:

1. Sluit Firefox af als deze is opgestart.
2. Ga naar 'Start' --> 'Uitvoeren...', typ "Firefox -p" en klik op 'OK'.

Profielbeheerder wordt gestart.

Vervolgens verder gaan bij stap 7 van die eerste post, de andere 6 heb je zojuist verkort uitgevoerd.

Gebruikersavatar
Mad Maks
Berichten: 1292
Lid geworden op: 7 Oktober 2003, 16:58
Locatie: Haarlem

Berichtdoor Mad Maks » 28 November 2006, 8:46

Dorus schreef:Ik weet het, ik ben een oude discusie aan het wakker maken, maar dat moet maar even omdat de wiki er naar linkt (Waarom linkt de wiki dan ook naar een forum pagina? Dat werkt als een topic nieuw is, maar na een half jaar niet meer).
het leuke van een wiki is dat iedereen verbeteringen aan de pagina's kan maken :wink:

Gebruikersavatar
vulture
Berichten: 3997
Lid geworden op: 20 November 2004, 17:58
Locatie: Zoo (aasgier)

Berichtdoor vulture » 28 November 2006, 19:07

Mad Maks schreef:
Dorus schreef:Ik weet het, ik ben een oude discusie aan het wakker maken, maar dat moet maar even omdat de wiki er naar linkt (Waarom linkt de wiki dan ook naar een forum pagina? Dat werkt als een topic nieuw is, maar na een half jaar niet meer).


het leuke van een wiki is dat iedereen verbeteringen aan de pagina's kan maken :wink:
Het minder leuke ervan is dat het "veel" te weinig gebeurd :cry: :wink:
MAC OSX 10.48 en Ubuntu 6.10
Ferdi's World en Ferdi's Photo's

Gebruikersavatar
Bertus2
Berichten: 6
Lid geworden op: 23 Augustus 2006, 18:47
Locatie: R Dam Zuid

Berichtdoor Bertus2 » 23 Juni 2007, 20:11

hello ik weet niet of dit te maken heeft met proviel ofzo maar al mijn pc is opgestart verschijnt er een scherm dat mij verteld dat ff niet goed werd afgesloten ik krijg dan de keus sessie herstellen of een nieuwe sessie starten.
Wat is hier nu de bedoeling mee ik sluit altijd af via bestand en klik dan op sluiten.
Vriendelijk dank, tot de volgende
xp home ed

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11530
Lid geworden op: 5 Maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen

Berichtdoor adri » 23 Juni 2007, 20:39

Als je FF afsluit, controleer dan eens in Taakbeheer of het ook daadwerkelijk afgesloten is. Ik vermoed haast van niet en de ingebouwde sessie-hersteller vraagt dan of de vorige sessie hersteld moet worden.
Je kunt dat overigens uitzetten in Extra --> Opties --> Algemeen --> Opstarten.

Succes.
Afbeelding


Terug naar “Mozilla Firefox”