Hoe maak je een nieuw profiel aan in Firefox?

Mozilla Firefox is de webbrowser van Mozilla. Volg in geval van problemen eerst onze standaard diagnose.
Gebruikersavatar
ByteWarrior
Berichten: 3831
Lid geworden op: 15 Oktober 2003, 14:56
Locatie: Tielt-Winge, België

Berichtdoor ByteWarrior » 16 Juni 2005, 15:40

base schreef:Ik heb het oude evt vastgelopen scherm niet meer voor. Dat was gisteren.

Dat scherm heeft niets met vastlopen te maken.

De profielmanager wordt automatisch gestart als het standaardprofiel waarmee je opstart al in gebruik is. En jij hebt toen een nieuw profiel aangemaakt.

In zo'n profiel zitten al je gegevens (bladwijzers, extensies etc). In een leeg profiel zit dus ... niks.

Nu is het gewoon een kwestie van de profielmanager terug opstarten (de optie "-p" toevoegen aan het programmapad van Firefox) en het oude profiel selecteren.

Gebruikersavatar
ByteWarrior
Berichten: 3831
Lid geworden op: 15 Oktober 2003, 14:56
Locatie: Tielt-Winge, België

Berichtdoor ByteWarrior » 28 Juni 2005, 13:47

Al deze informatie is nu ook in de wiki beschikbaar (en kan dus ook gemakkelijk aangepast/uitgebreid worden).

- Profielen
- Profielmap
- Profiel in gebruik

Leeuwtjuh
Berichten: 8
Lid geworden op: 26 Juni 2005, 14:42

Re: Hoe maak je een nieuw profiel aan in Firefox?

Berichtdoor Leeuwtjuh » 28 Juni 2005, 14:13

sc00zy schreef:Het staat misschien al wel 100 keer uitgelegd op het forum... maar toch even korte uitleg hoe je een profiel aan moet maken.

Ik ga in dit geval uit van een standaard Firefox installatie op Windows XP.

01. Sluit Firefox af als deze is opgestart.
02. Ga via de verkenner naar C:\Program Files\Mozilla Firefox
03. Klik met de rechter muisknop op Firefox.exe en kies voor 'Snelkoppeling maken'
04. Klik met de rechter muisknop op 'Snelkoppeling naar firefox.exe' en kies voor 'Eigenschappen'
05. Verander de regel 'Doel' van "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe"
naar "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" -p en klik op 'OK'
06. Start Firefox nu op via de snelkoppeling 'Snelkoppeling naar firefox.exe', de Profiel Manager wordt gestart
07. Klik op 'Create Profile' en volg de instructies
08. Selecteer het nieuwe profiel en klik op 'Start Firefox'
09. Firefox start met het nieuwe profiel...

In het vervolg kun je de aangemaakte snelkoppeling gebruiken om de Profiel Manager te starten :)

p.s. Aanvullingen of correcties zijn natuurlijk van harte welkom ;)


Jaaa...dat heb ik allemaal gedaan maar nu krijg ik deze foutmelding: bijv als ik naar www.jij.nl wil staat er: www.jij.nl kan niet gevonden worden. Controleer alstublieft de naam en probeer het opnieuw

Dan probeer ik het opnieuw maar er blijft hetzelfde opkomen wat voor adres ik ook geef

Gebruikersavatar
pceel
Berichten: 7
Lid geworden op: 20 Juli 2005, 9:16
Locatie: roermond

ff installeren

Berichtdoor pceel » 31 Juli 2005, 11:26

heb jouw raadgevingen opgevolgd,maar loop vast bij firefox.exe. Wat bedoel je daarmee,ik krijg na totaal-crash ff niet verder dan profielloos.:witte pagina m3et boven wat tekst ,wat nu , tamelijk radeloos
met mozbackup backup van thunderbird gemaakt en naar E gebracht . maar goed ook want 'n paar dagen daarna moest ik nieuw installeren , niewe thunderbird maken.wie kan mij vertellen hoe deze backup terug te zetten , zonder dat het profiel van th veranderd.

Gebruikersavatar
sc00zy
Berichten: 1817
Lid geworden op: 22 Juli 2004, 10:03
Locatie: Assen

Re: ff installeren

Berichtdoor sc00zy » 31 Juli 2005, 11:41

pceel schreef:heb jouw raadgevingen opgevolgd,maar loop vast bij firefox.exe. Wat bedoel je daarmee,ik krijg na totaal-crash ff niet verder dan profielloos.:witte pagina m3et boven wat tekst ,wat nu , tamelijk radeloos

Ik neem aan dat je bedoeld dat je firefox.exe niet kan vinden.
Je kan gewoon het bestand firefox nemen (die met het firefox-pictogram) en daar de volgende stappen voor nemen:

03. Klik met de rechter muisknop op firefox en kies voor 'Snelkoppeling maken'
04. Klik met de rechter muisknop op 'Snelkoppeling naar firefox.exe' en kies voor 'Eigenschappen'
05. Verander de regel 'Doel' van "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe"
naar "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" -p en klik op 'OK'
06. Start Firefox nu op via de snelkoppeling 'Snelkoppeling naar firefox.exe', de Profiel Manager wordt gestart
07. Klik op 'Create Profile' en volg de instructies
08. Selecteer het nieuwe profiel en klik op 'Start Firefox'
09. Firefox start met het nieuwe profiel...

Gebruikersavatar
pceel
Berichten: 7
Lid geworden op: 20 Juli 2005, 9:16
Locatie: roermond

firefox.exe

Berichtdoor pceel » 31 Juli 2005, 11:42

nogmaals: ik wil wel een nieuw profiel aanmaken maar kom nooit bij Doel ......\...\ met aan het eind : firefox.exe .firefox.exe staat er bij mij niet !! hoe verder?
met mozbackup backup van thunderbird gemaakt en naar E gebracht . maar goed ook want 'n paar dagen daarna moest ik nieuw installeren , niewe thunderbird maken.wie kan mij vertellen hoe deze backup terug te zetten , zonder dat het profiel van th veranderd.

Gebruikersavatar
sc00zy
Berichten: 1817
Lid geworden op: 22 Juli 2004, 10:03
Locatie: Assen

Berichtdoor sc00zy » 31 Juli 2005, 11:46

01. Ga naar Deze computer
02. Dubbelklik op het lokale station c:
03. Dubbelklik op de map Program files
04. Dubbelklik op de map Mozilla Firefox
05. Volg nu de instructies vanaf punt 03

Gebruikersavatar
sc00zy
Berichten: 1817
Lid geworden op: 22 Juli 2004, 10:03
Locatie: Assen

Berichtdoor sc00zy » 31 Juli 2005, 12:22

Ik heb een kant en klare snelkoppeling gemaakt die te downloaden is op:
http://www.welldotcom.nl/mozilla/snelkoppelingen/

01. Rechtsklik op Profielbeheerder.lnk en kies voor "Koppeling opslaan als".
02. Selecteer de gewenste locatie en klik op "Opslaan".
03. Sluit Firefox af, navigeer naar de gekozen locatie en dubbelkik op Profielbeheerder(.lnk) om de profielbeheerder te starten.

Dit werkt op Windows XP en wanneer Firefox in de standaard map is geïnstalleerd.

Gebruikersavatar
Lieske
Berichten: 175
Lid geworden op: 27 December 2004, 14:04

Berichtdoor Lieske » 31 Juli 2005, 14:41

Zou het niet nuttig zijn om deze instructie ook in de wiki te plaatsen? Ik heb daar even gezocht, maar ik kan daar nog niets vinden over de profielmanager.

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11523
Lid geworden op: 5 Maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen

Berichtdoor adri » 31 Juli 2005, 14:47

Dat staat onder "profielbeheerder".
Je hebt wel een punt, 'profielmanager' is behoorlijk ingeburgerd.
Ik zou zeggen: zwengel het eens aan in de wiki.

Gebruikersavatar
ByteWarrior
Berichten: 3831
Lid geworden op: 15 Oktober 2003, 14:56
Locatie: Tielt-Winge, België

Berichtdoor ByteWarrior » 1 Augustus 2005, 17:49

adri schreef:Dat staat onder "profielbeheerder".
Je hebt wel een punt, 'profielmanager' is behoorlijk ingeburgerd.
Ik zou zeggen: zwengel het eens aan in de wiki.

Opgelost met een redirect. Als je nu naar "profielmanager" zoekt, kom je onmiddellijk uit bij de tekst van "profielbeheerder".

Vannelle
Berichten: 27
Lid geworden op: 8 Maart 2005, 10:03

Ik snap er niets meer van!!

Berichtdoor Vannelle » 5 Augustus 2005, 13:22

Omdat FF werkelijk níets meer deed (geen foutmeldingen en dergelijke, gewoon niets - nu ja, dat hadden meerderen zo heb ik gelezen), heb ik maar wéér eens een nieuw profiel aangemaakt....
Met geen mogelijkheid kreeg ik de bookmarks en dergelijke terug... en omdat die me toch wel 'dierbaar' zijn, besloot ik weer via het vorige profiel op te starten. En met succes, want alles is nu gewoon weer zoals het was.

Maar waarom kan ik nu ineens wél weer via dat corrupte profiel opstarten, terwijl dit vóór het aanmaken van een nieuwe niet mogelijk was?????

Heeft iemand een antwoord op dit raadsel???

Gebruikersavatar
ByteWarrior
Berichten: 3831
Lid geworden op: 15 Oktober 2003, 14:56
Locatie: Tielt-Winge, België

Re: Ik snap er niets meer van!!

Berichtdoor ByteWarrior » 5 Augustus 2005, 16:03

Vannelle schreef:Maar waarom kan ik nu ineens wél weer via dat corrupte profiel opstarten, terwijl dit vóór het aanmaken van een nieuwe niet mogelijk was?????

Heeft iemand een antwoord op dit raadsel???

Als je het mij vraagt, is het weer zo één van die Windowsraadsels. Ik heb het zelf vaak genoeg gezien. Pc loopt vast, na herstart problemen bij sommige programma's, dan een schijfcontrole uitvoeren (evt. ook een defragmentatie), herstarten en dan lukt alles weer...

Het heeft waarschijnlijk iets te maken met het bestandssysteem, dat niet "journalized" is (bij FAT/FAT32). Een foutje in een bestand wordt dan niet automatisch verbeterd door het systeem.

Gebruikersavatar
vulture
Berichten: 3997
Lid geworden op: 20 November 2004, 17:58
Locatie: Zoo (aasgier)

Berichtdoor vulture » 5 Augustus 2005, 16:56

Vannelle schreef:
Maar waarom kan ik nu ineens wél weer via dat corrupte profiel opstarten, terwijl dit vóór het aanmaken van een nieuwe niet mogelijk was?????
Heeft iemand een antwoord op dit raadsel???
Computers en vrouwen mannen zullen ze allebei nooit begrijpen. :lol: Het is moeilijk om met ze samen te leven maar een leven zonder beiden kun je je ook niet voorstellen. :wink:
MAC OSX 10.48 en Ubuntu 6.10
Ferdi's World en Ferdi's Photo's

Gerbun
Berichten: 6
Lid geworden op: 9 April 2006, 7:31

Berichtdoor Gerbun » 10 April 2006, 12:19

Eh... Wat is een profiel?


Terug naar “Mozilla Firefox”